Γνωριμία με το βουνό Πήλιο!

Το Πήλιο έχει τή μοναδική γεογραφική ιδιότητα του να είναι ταυτόχρονα χερσόνησος και οροσειρά! Περίπου 20 χλμ φαρδύ, 90 χλμ μακρύ και 1650μ ψηλό διεκδικεί επάξια το μερίδιο του από τον ουράνο και τη θάλασσα του Αιγαίου.

Ο πλούτος του σε ζωή, τόσο χλωρίδα όσο και πανίδα, είναι ένα ακόμα απο τα μοναδικά του σε όλη την Ελλάδα χαρακτηριστικά. Τα ορεινά δάση είναι γεμάτα από καστανιές, μηλιές, αχλαδιές, κερασιές, συκίες, έλατα και ελιές. Το χιόνι που λίωνει την άνοιξη και δημιουργεί ρυάκια και πηγές τρεχούμενου πεντακάθαρου νερού καθώς και οι παχιές σκιές απο τα πλατάνια παρέχουν στους πεζοπόρους όλες τις βασικές προμήθειες που χρειάζονται.

Ο Παγασητικός Κόλπος είναι η θαλασσινή περιοχή που η χερσόνησος του Πηλίου προστατεύει από τους δυνατούς ανέμους που φυσούν απο το Αιγαίο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία σε κλίμα και τοπίο. Ενώ το Δυτικό Πήλιο είναι γεμάτο από κήπους, ελιές και ήσυχες παραλίες με άμμο και ήρεμη θάλασσα το Ανατολικό πνίγεται από την άγρια, πυκνή βλάστηση, αμέτρητες πηγές, παραλίες με βότσαλα που βρέχονται από βαθύ μπλέ και άσπρο, άγριο κύμα.